Health XL Blog

  • Miron Violet Glas- Een grandioze uitvinding

    Geplaatst op 13/11/2013 door judith.

    Als je in de supermarkt voor het rek met de olijfolies staat, zie je vooral flessen uit donker glas. Waarom is dit zo? Olijfolie is heel lichtgevoelig en moet daarom door donker glas beschermd worden. Niet alleen olijfolie is lichtgevoelig, elk levensmiddel is dat eigenlijk. Meer lezen


    ( Dit werd geplaatst in Kruiden, Rawfood )

  • Gezonde zoetstoffen: misschien niet wat je denkt

    Geplaatst op 31/10/2012 door Wim.

    Mensen eten graag zoete dingen. Voor een deel is dit te verklaren doordat we van nature vruchteneters zijn, die de meeste van hun calorieën uit fruit zouden moeten halen. Al zijn wilde vruchten vaak niet zo zoet als het fruit in de winkel vandaag. Misschien spelen ook emotionele eetgewoonten mee: we willen onszelf iets zoets geven omdat we ons niet helemaal lekker voelen, of het geeft ons troost, doet ons denken aan onze zorgeloze kindertijd... Of door onze aangeleerde culturele eetgewoonten zijn we zure, bittere... voeding vaak minder lekker gaan vinden. Meer lezen


    ( Dit werd geplaatst in Rawfood, Supergezond leven met de volgende tags: suiker, zoetstoffen, Stevia )

  • De Vele Gezondheidsvoordelen van Trampolinespringen

    Geplaatst op 06/09/2012 door Wim.

    Op deze blog hebben we het vooral over voeding. Voeding speelt namelijk volgens ons een niet te onderschatten rol in onze gezondheid. Wellicht veel meer dan beweging. Maar de twee gaan wel hand in hand. Je zal niet echt gezond kunnen worden als je alleen maar de beste voeding tot jou neemt. En dan spreek ik nog niet over andere factoren zoals water drinken, voldoende rust (fysiek en mentaal),... Meer lezen


    ( Dit werd geplaatst in Supergezond leven met de volgende tags: beweging )

  • Brain Building

    Geplaatst op 28/06/2012 door Wim.

    Is het mogelijk je hersencapaciteit te verhogen? Is het mogelijk om via voeding en andere zaken je hersenen sterker te maken, op te bouwen zodat je beter/helderder kan nadenken, meer concentratie hebt, een beter geheugen, slimmer wordt? Is het mogelijk om aftakeling van de hersenen bij ouder worden te voorkomen? En hoe zou je dat dan doen? Op deze vragen zullen we in dit artikel ingaan. Wie graag een nieuw besturingssysteem wil installeren in zijn hersenen: lees verder.

    Meer lezen


    ( Dit werd geplaatst in Superfoods, Supergezond leven met de volgende tags: omega-3, hersenen )

  • Magnesium - Een Belangrijk Mineraal

    Geplaatst op 14/06/2012 door Wim.

    Magnesium is een stof die in verschillende verbindingen overal in de natuur voorkomt. Het menselijk lichaam bevat gemiddeld 28 gram magnesium, waarvan ruim de helft in de botten. Magnesium vervult een hoofdrol in onze energiehuishouding: het is van vitaal belang voor ruim 350 enzymatische processen in ons lichaam. Het lichaam heeft geen methode om magnesium vast te houden. Net als zuurstof en water is voortdurende aanvulling noodzakelijk. Teveel magnesium wordt meteen door het lichaam afgescheiden. Veel mensen hebben echter geen overschot maar een tekort aan magnesium. Dit geldt voor 30% tot 50% (Westerse wereld) van de bevolking.

    Meer lezen


    ( Dit werd geplaatst in Supergezond leven met de volgende tags: magnesium )

  • Milan's RAW TCM: Chinese geneeskunde en Raw food (Deel 3)

    Geplaatst op 29/05/2012 door Wim.

    Helende en tonische kruiden, ook gekend als superherbs, tonicums of Chinese tonische kruiden.

    In de twee vorige artikels verduidelijkte ik al wat de thermische kwaliteiten van groenten zijn volgens de Chinese voedingsprincipes. Dit artikel is volledig gewijd aan de Chinese kruiden. Meer lezen


    ( Dit werd geplaatst in Superfoods, Supergezond leven met de volgende tags: chinese geneeskunde, superkruiden, tonicums )

  • Milan's Bereidingswijzen en Recepten

    Geplaatst op 30/03/2012 door Wim.

    Gezien de Chinezen koken al duizenden jaren niet beschouwen als het vernietigen van voedsel, maar het eerder zien als energetiseren ervan, wil ik hiermee de aandacht vestigen op thermisch verwarmende voeding als een krachtbron. Zelfs als je je voeding niet wil koken en volledig rauw eten, raad ik in bepaalde gevallen aan om het voedsel op te warmen in een droogoven (dehydrator) tot de maximale temperatuur die geschikt is voor rauwe voeding, nl. 42°C, voor een langere periode, en om het op deze warme temperatuur op te eten. Meer lezen


    ( Dit werd geplaatst in Supergezond leven met de volgende tags: chinese geneeskunde, recepten )

  • Sap Je Slank & Gezond

    Geplaatst op 26/03/2012 door Wim.

    Door Marie-Claire Hermans

    Sapvasten komt hoe langer hoe meer onder de aandacht van een groter publiek. Terwijl het “kuren” eerder afgedaan werd als een elitaire bezigheid of iets dat je enkel deed als je geen kant meer op kon met je gezondheid, wekt een sapkuur nu veeleer oprechte belangstelling op met preventief karakter. Meer lezen


    ( Dit werd geplaatst in Supergezond leven met de volgende tags: sapvasten )

  • Milan's RAW TCM: Chinese voedingsprincipes en raw food (Deel 2)

    Geplaatst op 01/03/2012 door Wim.

    Waarom zijn warmte en koude, volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) belangrijke factoren voor onze gezondheid?
    Volgens het standpunt van TCM is verse voeding ideaal voor een goed darmmilieu, een gezonde lever en gezond bloed, en een sterk "maagvuur". Maar als je niet voorzichtig bent, en je alleen 'thermisch koelende' verse voeding eet (zoals avocado, sla [...]


    ( Dit werd geplaatst in Superfoods met de volgende tags: chinese geneeskunde )

  • Milan's RAW TCM – Chinese voedingsprincipes en raw food (Deel 1)

    Geplaatst op 10/02/2012 door Wim.

    De combinatie van traditionele Chinese voeding volgens de vijf elementen en hedendaagse rawfood.
    "Een poging om raw food te combineren met de leer van de vijf elementen uit de Chinese geneeskunde."

    In dit artikel wil ik je, als je een rawfooder bent, meer bewust maken van de verschillende effecten van rauwe voeding. Als je graag gezond, maar niet 100% rauw eet, kan je ook je voordeel doen uit dit artikel. Het is voor iedereen die tussen 10% en 100% rauw eet.
    Meer lezen


    ( Dit werd geplaatst in Supergezond leven met de volgende tags: chinese geneeskunde )

Artikelen 1 tot 10 van 16 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2